Kuuraketti

Kuuraketti on häkellyttävä draamakomedia Italian salaisesta avaruusohjelmasta ja miehestä joka uskoo unelmaansa viimeiseen saakka. Kuusivuotiaana Dario Cavalieri näki TV:ssä Neil Armstrongin ottavan ensimmäisen askeleen kuun pinnalle. Siitä lähtien hänen unelmansa on ollut päästä kuuhun. Tee se itse -mies on rakentanut maatilallaan soveltavaa rakettitiedettä edustavaa avaruusalusta jo kolme vuosikymmentä. Komponentit ovat peräisin paikallisen rautakaupan LVI-osastolta ja järjestelmät toteutettu tee se itse -periaatteella.

Raketin laukaisu epäonnistuu, naapurin viljapelto palaa ja astronautti pidätetään. Apuun rientää Darion ainoa elossa oleva sukulainen, Mario. Naapureiden tavoin Mario alkaa pitää veljeään kaistapäänä. Jotta astronautti voisi jatkaa elämänsä sisällöksi muodostunutta projektia ja välttää joutumisen laitoshoitoon, Mario päättää auttaa häntä. Mahdoton unelma tuo veljekset yhteen ja Italian salaisen avaruusohjelman lähtölaskenta käynnistyy.

Italian suosituimmat koomikot Giuseppe Battiston ja Stefano Fresi palkittiin rooleistaan Kuuraketissa parhaan näyttelijän palkinnoilla Torinon elokuvafestivaaleilla.

Esitysajat


Hinta: 12 € / 10 €
Ikäraja: 7
Kesto: 1 t 36 min
Genre: Komedia, Draama, Perhe-elokuva
Ensi-ilta: 22.03.24